Share

Τι είναι ο θάνατος; είναι ο αποχωρισμός της ψυχής απο το σώμα...ο εσωτερικός άνθρωπος είναι η ψυχή και το πνεύμα.. ο εξωτερικός είναι το σώμα... αυτό είναι ο φυσικός θάνατος. Ο πνευματικός θάνατος; είναι ο χωρισμός του ανθρώπου απο το Θεό ενώ ζει στη γη...διάβασε κατά Λουκά κεφ ιε(15) και εδάφιο 32  ΕΠΡΕΠΕ ΔΕ ΝΑ ΕΥΦΡΑΝΘΩΜΕΝ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΡΩΜΕΝ ΔΙΟΤΙ Ο ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΥ ΟΥΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΗΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΛΩΛΩΣ ΗΤΟ ΚΑΙ ΕΥΡΕΘΗ=ενώ ζούσε.. για το Θεό ήταν νεκρός διότι ζούσε μέσα στην ασωτεία(αμαρτία) και το ίδιο λέει και ο απόστολος Πάυλος στην επιστολή Εφεσίους κεφ β(2) και εδάφιο 1  ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΟΝΤΑΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΙΑ ΤΑΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΣ ΑΜΑΡΤΙΑΣ ...3.... ΚΑΙ ΗΜΕΘΑ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ ΤΕΚΝΑ ΟΡΓΗΣ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΙΠΟΙ..Αιώνιος θάνατος; είναι ο αποχωρισμός της ψυχής του ανθρώπου απο το Θεό και μάλιστα αιώνια.Ο Χριστός όταν πέθανε πήγε στο Άδη και το λέει στο Α Πέτρου κεφ δ(4) και εδάφιο 6  ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑ ΤΟΥΤΟ ΕΚΗΡΥΧΘΗ ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΙΑ ΝΑ ΚΡΙΘΩΣΙ ΜΕΝ ΚΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝ ΣΑΡΚΙ ΝΑ ΖΩΣΙ ΔΕ ΚΑΤΑ ΘΕΟΝ ΕΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙ...εκεί κήρυξε σε όλους τους νεκρούς της Παλιάς Διαθήκης το Ευαγγέλιο και πήγε ως ψυχή ο Ιησούς και κήρυξε προς τους νεκρούς... και σαν άνθρωπος (σώμα και ψυχή μαζί) κήρυξε στην γή.Όσοι δέχτηκαν τους μετάφερε στον παράδεισο=εκεί που είναι όλοι... δηλαδή αυτό που είπε ο Ιησούς επάνω στο σταυρό στο ληστή κατά Λουκά κγ(23) και εδάφιο 43  ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΑΛΗΘΩΣ ΣΟΙ ΛΕΓΩ ΣΗΜΕΡΟΝ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΣΘΑΙ ΜΕΤ ΕΜΟΥ ΕΝ ΤΩ ΠΑΡΑΔΕΙΣΩ.

Share

Όχι δεν σώζουν και αυτό αναφέρεται στις πραξεις των αποστόλων στο κεφάλαιο δ(4) και εδάφιο 12  ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙ ΟΥΔΕΝΟΣ ΑΛΛΟΥ Η ΣΩΤΗΡΙΑ ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΟΝΟΜΑ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΘΩΜΕΝ όχι άλλο όνομα στον ουρανό.Το μόνο όνομα που σώζει είναι ο Ιησούς και αυτός μόνο μεσητεύει Α Τιμόθεον κεφ β και εδάφια 4  ΟΣΤΙΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΘΩΣΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΩΣΙΝ ΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΙΝ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ 5  ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΘΕΟΣ ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΣΙΤΗΣ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ.

Share

Στην πρώτη αποστολική εκκλησία π.χ. ο λιθοβολισμός του Στέφανου και αναφέρεται στις πράξεις των αποστόλων κεφ ζ και εδάφια 59  ΚΑΙ ΕΛΙΘΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΝ ΚΑΙ ΛΕΓΟΝΤΑ ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ ΔΕΞΑΙ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ 60  ΚΑΙ ΓΟΝΑΤΙΣΑΣ ΕΦΩΝΑΞΕ ΜΕΤΑ ΦΩΝΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΗΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΗΝ ΑΜΑΡΤΙΑΝ ΤΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟ ΕΙΠΩΝ ΕΚΟΙΜΗΘΗ και στο κεφ. Η και εδάφιο 2  ΕΦΕΡΑΝ ΔΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΤΑΦΟΝ ΑΝΔΡΕΣ ΕΥΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΑΜΟΝ ΘΡΗΝΟΝ ΜΕΓΑΝ ΕΠ ΑΥΤΟΝ. Αρα τον έθαψαν δεν τον έκαψαν το ίδιο και στο κεφ Ε και εδάφια 10  ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΡΕΥΘΥΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΔΑΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΕΞΕΨΥΧΗΣΕΝ ΕΙΣΕΛΘΟΝΤΕΣ ΔΕ ΟΙ ΝΕΑΝΙΣΚΟΙ ΕΥΡΟΝ ΑΥΤΗΝ ΝΕΚΡΑΝ ΚΑΙ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΕΘΑΨΑΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΑΥΤΗΣ. Θα μου πείς είναι κακό; Όχι, πολλούς τους έκαιγαν στους διωγμούς η ψυχή όμως δεν χάνεται και να καεί..η ψυχή θα αναστηθεί.

Share

Στό Βίβλιο Εξοδος κεφ ς(6) και εδάφιο 1  ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΚΥΡΙΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΙΣ ΙΔΕΙ ΤΙ ΘΕΛΩ ΚΑΜΕΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΦΑΡΑΩ ΔΙΟΤΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΞΑΠΟΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΚΡΑΤΑΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΚ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΥΤΟΥ 2  Ο ΘΕΟΣ ΕΛΑΛΗΣΕΝ ΕΤΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΩΥΣΗΝ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ 3  ΚΑΙ ΕΦΑΝΗΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΑΒΡΑΑΜ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΑΚΩΒ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΩΡ ΔΕΝ ΕΓΝΩΡΙΣΘΗΝ ΟΜΩΣ ΕΙΣ ΑΥΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΙΕΟΒΑ

Επισκέπτες τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 11 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κήρυγμα ευαγγελίου

 

Κάθε Τετάρτη & Σάββατο 8-9 μ.μ.

Κάθε Κυριακή 11-12 π.μ.


 Ελευθέρα Αποστολική εκκλησία Πεντηκοστής

Θεόφραστου 15 Κως

Είσοδος Ελεύθερη

Τελευταία αρχεία mp3 & video

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

 

Links


On-line κηρύγματα

 

FACPTUBE


  Christianity.gr


Χριστιανικό κανάλι

 


Υμνολόγιο