«Εν τω πλήθει των αμηχανιών της καρδίας μου αι παρηγορίαι σου εύφραναν την ψυχήν μου» (Ψαλμ.94:19)

Καθώς ο Δαβίδ γράφει τούτα τα λόγια, αναρωτιόμαστε αν ήταν δυνατόν, αυτός ο σπουδαίος άνδρας, ο μεγάλος στρατηλάτης, ο βασιλιάς του Ισραήλ, να νοιώθει αμηχανία στην καρδιά του, να 'χει αδιέξοδα και απορίες. Κι όμως φαίνεται πως είχε, και μάλιστα πολλές, πλήθος αμηχανιών.

Συμβαίνει πραγματικά, πολλές φορές, έστω κι αν έχεις ισχυρή προσωπικότητα, να 'ρθουν περιστάσεις στη ζωή, που η καρδιά σου να βρεθεί σε αμηχανία. Δεν είναι ο νους, το μυαλό μας που παθαίνει σύγχυση, που μπερδεύεται, είναι η καρδιά, το κέντρο της ανθρώπινης θέλησης, απ' όπου πηγάζουν οι εκβάσεις της ζωής που βρίσκεται σε αμηχανία, που δεν μπορεί να εξηγήσει τα γεγονότα της ζωής.

Αν έχεις κουραστεί από το πλήθος των αμηχανιών της καρδιάς σου, μην ψάχνεις σε «παρηγορητές» τούτης της ζωής για να βρεις ανακούφιση. Δεν θα μπορέσουν παρά μονάχα ψίχουλα ανάπαυσης να σου προσφέρουν. Κοίτα ψηλά στον Κύριο, είναι Εκείνος που έχει απέραντο έλεος, απερίγραπτη αγάπη, απεριόριστη παρηγοριά, βάλσαμο που θα χύσει στην ψυχή σου.

«Ευλογητός ο Θεός και Πατήρ του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Πατήρ των οικτιρμών και Θεός πάσης παρηγορίας, ο παρηγορών ημάς εν πάση τη θλίψει ημών, δια να δυνάμεθα ημείς να παρηγορώμεν τους εν πάση θλίψει δια της παρηγορίας, με την οποίαν παρηγορούμεθα ημείς αυτοί υπό του Θεού» (Β΄ Κορ.α:3-4).




 

 




Μοιραστείτε το!

Επισκέπτες τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 7 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κήρυγμα ευαγγελίου

 

Κάθε Τετάρτη & Σάββατο 8-9 μ.μ.

Κάθε Κυριακή 11-12 π.μ.


 Ελευθέρα Αποστολική εκκλησία Πεντηκοστής

Θεόφραστου 15 Κως

Είσοδος Ελεύθερη

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

 

Links


On-line κηρύγματα

 

FACPTUBE


  Christianity.gr


Χριστιανικό κανάλι

 


Υμνολόγιο